ardappelen Planten

 

Met de trekker, een pallet vol pootaardappeltjes en 3 lange witte stokken rijd ik naar het land. Voorjaar, stralend weer, tijd om aardappelen te planten. De grond valt erg tegen. Door een veel te natte winter en een extreem droog voorjaar is het land één groot kluitengeweld. Geen mooi fijn kruimig grondje dus maar een soort grindpad. Afijn we doen het er maar mee. Het weer verander je niet.

 

 

 

 

 

Vorig jaar ben ik op de trekker gestapt en meteen met planten begonnen. Hierdoor zaten er in de rijtjes met aardappelen nogal wat slingers en kronkels.”Je rijtjes zijn skeef”, was menig commentaar van mijn collega boeren. “Ik heb met de glooiing van het landschap mee geplant“. Probeerde ik nog, maar dat geloofde niemand. En dus loop ik nu met drie witte stokken en zet ze op een kaars rechte lijn. Het werkt de eerste rijtjes zijn best strak. Degene die nu nog zeurt, heeft ze niet op een rijtje!

 

In een middag staan er al 24 keurig rechte rijen, ofwel  29.000 aardappeltje in de grond. Nog 50 ruggen planten maar dat doen we volgende week.Het blijft voorlopig nog wel even mooi weer en als de aardappelen er in zitten dan gaat het regenen. Toch?

Ons trekkertje met daarachter de aardappelpootmachine. Deze machine maakt een gleufje in de grond. Legt daar de aardappeltjes in en schuift het geultje weer dicht.

Sindskort is

er een nieuw afhaalpunt

voor onze zuivel en wel in

 

 

Woont u in Schagen of omgeving

dan is het wellicht makkelijk om daar

onze zuivel te kopen.

Kom even bij ons langs of bel /mail ons .

Dan krijgt u een eigen sleutel van het

huisje en kunt u zuivel halen

wanneer u maar wilt.

 

Als je op een leuk evenement bent en het begint te gieten dan is het erg vervelend om kletsnat onder een tafeltje te zitten schuilen. Maar na 5 weken droog en zonnig weer is het voor ons en ons gras een verademing om een bui te krijgen als op de foto hier boven.

De Buitenplaats

Bram & Ilse

Surmerhuizerweg 10

1744 JC Eenigenburg

0226395734

Bram.ilse@hetnet.nl

www.loeigoeiezuivel.nl