De Buitenplaats

Bram & Ilse

Surmerhuizerweg 10 1744 JC

Eenigenburg

0226395734

onzekoeiengeven@loeigoeiezuivel.nl

www.loeigoeiezuivel.nl

13-1-2008

Uilen ringen!!!

 

Merel en ik lopen de trap op naar de hooizolder, boven de koeienstal.

We zoeken een stukje slang voor de drinkbak van de koeien, iets dikker dan deze en smaller dan die van daarnet. En daarvoor zijn we op zolder op de juiste plek want behalve hooi ligt daar ook heel veel tr… uuhh ik bedoel spullen die ik bewaar voor als ik wat nodig heb.

Merel loopt voorop en net als ik een voet op de houten

oude zolder zet scheert er iets over mij heen. In een reflex duik ik iets in elkaar en daarna kijk ik naar links om te zien wat het was. “Ohhhh”, hoor ik Merel roepen.” Zag je dat Pap”. En ja, nu zie ik het ook. De uil vloog over ons heen. Wat een imposant dier en zo super geruisloos suist hij over ons heen de schuur uit, het plein over en de ander schuur weer in. Want daar boven in de nok is haar hok met jongen.

Ze heeft vier jongen dit jaar. Gertjan heeft al gekeken in het hok en de jongkies waren toen nog erg klein. “Wat is de uil groot, hé Pap”, zegt Merel en aan haar gezicht zie ik dat ze onder de indruk is. Een groot dier ja, terwijl vorig jaar Gertjan de moeder ook heeft laten zien en  in elkaar gevouwen  in de handen van Gertjan is het een klein diertje. Maar vrij in de lucht met haar vleugels omwijd is ze machtig mooi. “Pap, we zochten een slangetje”. Ohja en even later komen we van zolder af met een slangetje wat past (wie wat bewaard……..) en een mooi verhaal.

 

 

 

Wil je de jongen uilen een keer zien ¿

Dat kan!

Zaterdag  10 Juli om 19.30 worden de jongen uilen geringd

Misschien is de moeder of vader uil er ook

Iedereen is welkom

Uilen ringen op onze boerderij 25 Juli 2009 (foto Richard )